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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoBACANELLI, g. m.; RAMOS, C. A. N.; ARAUJO, F. R. Molecular diagnosis of Anaplasma marginale in cattle: quantitative evaluation of a real-time PCR (Polymerase Chain Reaction) based on msp5 gene. 1 Pesquisa Veterinária Brasileira, v. 34, n. 1, p. 29-33, jan., 2014

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2.Imagem marcado/desmarcadoBACANELLI, G. M.; LEGUIZAMON, G. O. de C.; OLARTE, L.; VERBISCK, N. V.; SILVA, M. R.; ARAUJO, F. R. Identificação de actinobacterias patogênicas em queijo por PCR e MALDI-TOF. In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA GADO DE CORTE, 12., 2016, Campo Grande, MS. [Anais...] Brasília, DF: Embrapa, 2016. 112 p. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 227). p. 60-61

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3.Imagem marcado/desmarcadoSARTI, E. C. F. B.; RODRIGUES, R. A.; DUARTE, L. F. C.; BACANELLI, G. M.; LILENBAUM, W.; ARAUJO, F. R. Detection of Potentially Pathogenic Non-Tuberculous Mycobacteria in Artisanal Coalho Cheese from the State of Paraiba, Northeast Brazil. Mycobacterial Diseases, v. 8, n. 3, 2018

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4.Imagem marcado/desmarcadoBACANELLI, G. M.; OLARTE, L. C.; LEGUIZAMON, G. O. de C.; SILVA, M. R.; RODIGUES, R. A.; PASQUATTI, T. N.; CARNEIRO, P. A.; ETGES, R. N.; ARAUJO, F. R.; VERBISCK, N. V. Diagnóstico de tuberculose bovina: avanços na identificação de Mycobacterium bovis por espectrometria de massas MALDI-TOF. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2020. (Embrapa Gado de Corte. Comunicado Técnico, 146)

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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  20/12/2018
Data da última atualização:  20/12/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 4
Autoria:  SARTI, E. C. F. B.; RODRIGUES, R. A.; DUARTE, L. F. C.; BACANELLI, G. M.; LILENBAUM, W.; ARAUJO, F. R.
Afiliação:  Universidade Federal do Mato Grosso do Sul - UFMS; Universidade Federal do Mato Grosso do Sul - UFMS; Universidade Federal do Mato Grosso do Sul - UFMS; Universidade Federal do Mato Grosso do Sul - UFMS; Laboratório de Bacteriologia Veterinária/Universidade Federal Fluminense; FLABIO RIBEIRO DE ARAUJO, CNPGC.
Título:  Detection of Potentially Pathogenic Non-Tuberculous Mycobacteria in Artisanal Coalho Cheese from the State of Paraiba, Northeast Brazil.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Mycobacterial Diseases, v. 8, n. 3, 2018
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The artisanal Coalho cheese is one of the most consumed dairy products in some regions of Brazil, especially in the Northeastern. Because it is minimally ripened, it should be produced using heat-treated milk, however, its manufacture commonly uses raw milk. Reports of contamination of Coalho cheese with pathogenic bacteria are increasing, including Mycobacterium spp. Non-tuberculous mycobacteria (NTM) are emerging pathogens that cause infections in humans. This study describes the identification of viable NTM in artisanal Coalho cheese in the State of Paraíba, Northeastern, Brazil. On hundred samples of artisanal Coalho cheese, produced without sanitary inspection, were collected at street markets in the regions of Borborema, Agreste and Mata, and cultured in Stonebrink medium. Isolates were analyzed by PCR for hsp65 of Mycobacterium spp. and the DNA amplicons were sequenced. The resulting sequences were submitted to identity search by Blastn (NCBI). Colonies were isolated in 5/100 (5%) samples of Coalho cheese, which were positive in the PCR for hsp65. The resulting DNA consensus sequences showed similarity to hsp65 from Mycobacterium fortuitum (100% identity), Mycobacterium novocastrense (99% identity), Bifidobacterium crudilactis (98% identity), Kocuria rhizophila (98% identity) and Kocuria palustris (91% identity).The consumption of artisanal Coalho cheese from street markets represents a risk for human health, due to the possibility of transmission of non-tuberculous m... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Coalho cheese; Microbiological culture.
Thesaurus NAL:  Kocuria rhizophila; Mycobacterium fortuitum; Mycobacterium novocastrense.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGC17236 - 1UPCAP - DD
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